به وبسایت موسسه زبان آموزان پیشرو خوش آمدید
آموزش خصوصی، حضوری و آنلاین
تکنیک های بخش لیسنینگ تافل

۱۰ توصیه حرفه ای برای بخش لیسنینگ تافل

امروزه یکی از دغدغه های افرادی که در آزمون تافل شرکت می کنند، بخش لیسنینگ این آزمون است. موفقیت در این بخش از آزمون تافل، نیاز به برخی مهارت ها دارد که پیشنهاد می کنیم قبل از شرکت در آزمون تافل، حتما این مهارت ها را بیاموزید. آسان ترین راه یادگیری آن ها مطالعه ی این مقاله است؛ مطالب این مقاله از مرکز تدریس خصوصی تافل زبان آموزان پیشرو حاوی  10 توصیه حرفه ای برای بخش لیسنینگ تافل است.

تکنیک های لیسنینگ تافل

تکنیک های لیسنینگ تافل مخصوصا برای افرادی که قبلا در این امتحان شرکت نکرده اند یا منابع امتحانی کمتری را مطالعه کرده اند، بسیار ضروری است. در ادامه مهم ترین تکنیک های لیسنینگ تافل در هنگام جواب دادن به این بخش در جلسه ی آزمون را آورده ایم؛ همچنین بعد از مطالعه این مقاله توصیه می کنیم مقاله بخش لیسنینگ آزمون تافل TOEFL iBT را نیز مطالعه نمایید.

  • صدا را از قبل تنظیم کنید:

بهتر است قبل از شروع آزمون، صدای پخش گفتگوها را تنظیم کنید که تمرکزتان در هنگام گوش دادن به سخنرانی ها و مکالمه ها به هم نخورد؛ هر چند می توان صدا را در حین پخش گفت و گوها و حین جواب دادن به سوالات بخش لیسنینگ هم تنظیم کرد ولی بهتر آن است که این کار را در ابتدا انجام دهید.

  • به وضعیت و سمت افراد در گفت و گوها دقت کنید:

این نکته را به یاد داشته باشید که دانستن برخی از اطلاعات برای پاسخ به سوالاتی که مطرح می شود، الزامی است؛ تعداد افراد شرکت کننده در گفت و گو، موقعیت گفت گو (سر کلاس، دفتر استاد و غیره) و سمت افراد (دانشجو، استاد یا کارمند) از جمله ی این اطلاعات است که آن ها را می توان به کمک تصویری که روی مانیتور می آید و همچنین با استفاده از صحبت های گویندگان می شود تشخیص داد.

  • به تصاویر دقت کنید:

این را بدانید که تصاویری که در صفحه ی نمایش می بینید نیز بسیار مهم هستند؛ به این دلیل که برخی از سوالات از درون همین تصاویر گرفته می شوند؛ پس دقت کنید که تصاویر را هم به دقت نگاه کنید و اطلاعات درون آن ها را به ذهن بسپارید. قبل از شروع مکالمه یا سخنرانی، به شما اعلام می شود که قرار است یک مکالمه یا سخنرانی را بشنوید. به محض شنیدن این جمله، خود را آماده ی شنیدن صدا و دیدن دقیق تصاویر کنید.

محل و افراد شرکت کننده در بحث را با استفاده از تصاویر به خوبی می توانید تشخیص دهید؛ جدول ها، نمودارها و طراحی ها و کلماتی که روی مانیتور ظاهر می شوند همگی از کاراکترهای بسیار مهمی هستند که باید به آن ها دقت کنید که برخی از سوالات مستقیما از همان ها گرفته می شوند.

  • برای فهمیدن موضوع و ایده ی کلی بحث، به گوش باشید:

اولین و مهم ترین نکته ای که باید در هر مکالمه و سخنرانی ای در ذهن داشته باشید، ایده ی کلی مبحث، موضوع آن و یا هدف از آن است. مطمئن باشید که هیچ لیسنینگی نیست که سوالی درباره ی ایده ی کلی مبحث را مطرح نکند.

  • به لحن و نقطه نظر افراد دقت کنید:

نکته ی بعدی دقت به نظر شخصی و شیوه ی برخورد استاد است. باید به نحوه ی برخورد استاد با یک موضوع خاص از درس و هم چنین انگیزه ی او از مطرح کردن یک سوال خاص دقت کنید و دائم از خود بپرسید که هدف پرسیدن یک سوال از سوی یک نفر چه چیزی ممکن است باشد و در مکالمه به لحن و انگیزه ی افراد در هنگام صحبت کردن و بیان کردن منظورشان دقت کنید.

  • به نحوه ی تنظیم سخنرانی دقت کنید:

در بخش لیسنینگ آزمون تافل، بخش مهمی به نام Organization یا تنظیم مطالب وجود دارد که به طور قطعی یکی از سوالات از همان قسمت خواهد بود. باید در دفترچه ی یادداشت های خود، رئوس مطالب، ایده های اصلی و روشی که استاد برای بیان صحبت ها و اثبات حرف هایش استفاده می کند را درج کنید.

  • به تعاریف و اصطلاحات دقت کنید:

یکی دیگر از سوالاتی که حتما خواهد آمد، سوال از تعاریف جدیدی که استاد می دهد خواهد بود. باید به اصطلاحات و عبارت های خاصی که ضمن صحبت های استاد روی تصویر تخته سیاه نمایش داده می شوند، دقت کنید. علاوه بر این، به تصاویری هم که حاوی اصطلاحات علمی و حرفه ای استاد است و در حین تدریس نمایش داده می شود نیز باید توجه داشته باشید. نمودارها، جداول و عکس های مرتبط با موضوع سخنرانی همگی از اهمیت بالایی برخوردارند. یکی از سوالات Listening می تواند از همین قسمت هایی که گفتیم باشد ضمن این که توجه به این گونه تصاویر، به فهم بیشتر درس نیز کمک خواهد کرد.

  • نوت برداری کنید، اما کل صحبت ها را کپی نکنید:

در آزمون تافل قسمت Listening نوت برداری واجب است. تا می توانید یادداشت برداری کنید اما باید به گونه ای نوت برداری کنید که به گفته های استاد هم توجه کنید و نوت برداری مانع شنیدن مطالب نشود. همه ی صحبت ها قرار نیست مکتوب شوند. نوت برداری در آزمون لیسنینگ، متفاوت با یادداشت برداری در کلاس است زیرا در این جا شما باید بلافاصله بعد از نوت برداری، به سوالات مربوطه پاسخ دهید با استفاده از همان نوت ها و یادداشت ها. لذا نوت برداری در درجه ی دوم اهمیت دارد و باید بیشتر تمرکزتان را بر روی فهم بیشتر مطالب بگذارید. پیشنهاد می شود فقط رئوس مطالب، برخی جزئیات عمده، برخی مثال های اصلی و نحوه ی ابلاغ مطالب توسط استاد را بنویسید.

  • به یک کلمه پیله نکنید:

این نکته را به یاد داشته باشید که هر چه قدر هم که کلمه ی انگلیسی را در حافظه ی خود داشته باشید، باز هم همه ی دیکشنری را حفظ نخواهید بود پس مطمئن باشید که باز هم در Listening با کلمه ی جدیدی روبه رو خواهید شد؛ در این جا نباید بر روی آن ها پیله کنید و باید معنای آن ها را حدس زده و یا رهایشان کنید. زیاد روی کلمات جدید فکر نکنید. اگر کلمه ای هست که معنای آن را بلد بودید و سر زبانتان است، سعی کنید هر چه زودتر آن را حدس زنید اما اگر نتوانستید اشکالی ندارد و زیاد زمان را برای آن هدر ندهید و ساده از کنارش بگذرید.

  • قبل از OK کردن جواب مکث کنید:

قبل از OK کردن، حتما در صورت اطمینان، جواب را یک بار دیگر هم مرور کنید؛ زیرا اگر دکمه ی OK را بزنید دیگر نمی توانید آن را مرور کنید و یا جواب را تغییر دهید و جواب ثبت قطعی می شود. در آزمون تافل وقتی گزینه ای را انتخاب می کنید و دکمه ی ثبت جواب را می زنید، برای اطمینان از شما یک بار دیگر پرسیده می شود، می خواهید سوال را تأیید کنید که در این جا پیشنهاد می کنیم حتما یک بار دیگر جواب را مرور کنید بعد تأیید کنید.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + چهارده =

تماس با کارشناس