به وبسایت موسسه زبان آموزان پیشرو خوش آمدید
آموزش خصوصی، حضوری و آنلاین
زبان چینی سخت است؟

زبان چینی سخت است؟

آیا یادگیری زبان چینی سخت است؟

امروز قصد داریم شما را با یکی جذاب‌ترین و منحصر به فردترین زبان‌های زنده دنیا آشنا کنیم. اگر حوصله و زمان کافی برای مطالعه کتاب‌های زبان شناسی را ندارید، با مطالعه این مطلب می‌توانید اطلاعات زیادی در مورد زبان چینی و نحوه یادگیری آن به دست آورید. قطعاً همین که این صفحه را باز کردید نشان می‌دهد به یادگیری این زبان علاقه‌مند هستید. این خیلی عالیست، چون یعنی اولین پیشنیاز لازم برای یادگیری را دارا هستید. اما اگر تصور می‌کنید که یادگیری چینی خیلی سخت‌تر از سایر زبان‌هاست، در ادامه به شما ثابت می‌کنیم که این طور نیست! با زبان آموزان پیشرو بعنوان مرکز تدریس خصوصی زبان چینی همراه باشید تا به سوال آیا زبان چینی سخت است؟ پاسخ دهیم.

آیا یادگیری زبان چینی نسبت به زبان‌های اروپایی دشوارتر است؟

با کمی گشت و گذار در صفحات وب و شبکه‌های اجتماعی با بسیاری از نظرات مواجه می‌شوید که یادگیری زبان چینی را به صورت یک کار غیرممکن، بسیار زمان‌بر و کمی ترسناک معرفی کرده‌اند. بخشی از هدف ما در این مقاله ارائه پاسخی به این نظرات نیز هست. اگر به طور اصولی، زبان چینی را با سایر زبان‌ها مقایسه کنیم، خواهیم دید که هیچ چیزی برای ترسیدن وجود ندارد. اما پس چرا بعضی زبان آموزان، این طور در مورد زبان چینی اظهار نظر می‌کنند؟

زبان چینی سخت است؟

در پاسخ می‌توان گفت که دستیابی به مهارت کامل در زبان چینی تا حد زیادی زمان‌بر است، اما استفاده کاربردی از زبان چینی کار چندان پیچیده‌ای نیست. یعنی کافیست که همان مقدار زمانی را که صرف یادگیری سایر زبان‌ها می‌کنید به زبان چینی هم اختصاص دهید، تا بتوانید به یک سطح متوسط در این زبان دست پیدا کنید. وقتی به این سطح رسیدید، ارتقای مهارت‌های زبانیتان تا حد یک فرد بومی، دیگر چندان سخت نیست. حتماً توجه داشته باشید که بسیاری از کسانی که مدعی تسلط کامل به یک زبان اروپایی هستند، هنوز در سطوح میانی یادگیری قرار دارند. اما همین افراد با این که شاید هیچ آشنایی با زبان چینی نداشته باشند، یادگیری زبان چینی را منحصر به تسلط صد در صدی به این زبان می‌دانند.

بعضی از نظرات منتقدان زبان چینی

در این بخش، قصد داریم که برای نمونه چندتا از نطراتی را که زبان چینی را یک زبان پیچیده و غیرقابل یادگیری معرفی می‌کنند، مورد بررسی قرار ‌دهیم:

۱-    زبان چینی در مقایسه با تمام زبان‌های زنده دنیا پیچیده تر است.

مسلماً کسی که این نظر را می‌دهد، باید به همان اندازه‌ای که زبان چینی را می‌داند، به سایر زبان‌ها هم تسلط داشته باشد. حتی اگر خیلی خوشبینانه عمل کنیم و فرض کنیم که نویسنده این جمله، چینی را به خوبی می‌داند، آیا می‌توان قبول کرد که او به تمام زبان‌های دیگر هم مسلط است؟ پس در مطالعه این اظهار نظر، از هم ابتدا معلوم است که اساس آن بیشتر وابسته به یک حدس و گمان است تا دلیل و مدرک قابل اعتماد.

۲-     زبان چینی فقط برای ما (فارسی زبانان) سخت نیست. حتی انگلیسی‌زبانان و دیگر افراد هم همین اعتقاد را دارند. حتی خود چینی‌ها هم قبول دارند که پیچیده‌ترین زبان دنیا را دارند.

ادعای بالا علاوه بر نادرست بودن، تا اندازه‌ای خنده‌دار هم هست. یعنی نویسنده می‌گوید که شما بروید از یک تاجیک، فرانسوی، کره‌ای و یک نفر اهل گینه بیسائو این سوال را بپرسید و من تضمین می‌کنم که همه آن‌ها می‌گویند که زبان چینی سخت‌ترین زبان دنیاست.

البته امیدوارم شما فرصت سفر به تمام این کشورها را داشته باشید، اما اگر قصد انجام این کار ندارید، پیش‌بینی پاسخ افراد چندان دشوار نیست. چرا که بیشتر مردم دنیا معتقدند که زبانی که خودشان به آن صحبت می‌کنند، سخت‌ترین زبان دنیاست.

از طرف دیگر، معمولاً افراد پس از آشنایی با یک زبان تازه، آن زبان را سخت‌ترین زبان دنیا می‌دانند. اما کافی است که کمی در آن زبان مهارت پیدا کنند. حال لقب سخت‌ترین زبان دنیا را به یک زبان دیگر نسبت می‌دهند. پس معمولاً این ادعاها براساس یک مقایسه درست نیست و بیشتر به خاطر عدم مهارت در یک زبان (زبانی که به تازگی با آن آشنا شده اند) و یا غرور و تعصب روی یک زبان (زبان مادری) است.

  آیا نوشتن به زبان چینی دشوار است؟

سیستم نگارش زبان چینی چندان آوایی نیست. این یکی از موارد اصلی است که نگارش به این زبان را قدری پیچیده می‌کند. به همین دلیل برای نگارش به زبان چینی باید کاراکترهای بسیاری را به خاطر سپرد. برای روشن ساختن این موضوع خوب است که مقایسه‌ای بین زبان چینی و زبان انگلیسی انجام شود. فرض کنید که روز گذشته یک فرد چینی، واژه انگلیسی “president” را شنیده است و حال می‌خواهد آن را به زبان چینی بنویسد. اگر قرار باشد همین واژه را از ذهن به روی صفحه کاغذ منتقل کند، روش کار معلوم است.

هر فردی که یکی دو سال به زبان انگلیسی صحبت کرده باشد، هر چند ممکن است نتواند به طور دقیق این کلمه را بنویسد، اما تشخیص اولیه او می‌تواند تا حد زیادی به اصل کلمه شبیه باشد. با استفاده از همین تجربه اندک در زبان انگلیسی می‌توان فهمید که این واژه حتماً با دو کاراکتر اولیه “pr” آغاز خواهد شد و در نهایت واژه‌ای نوشته خواهد شد که تلفظ آن تا حد قابل قبولی به “president” نزدیک است.زبان چینی سخت است؟

اما حال فرض کنید که در حال یادگیری زبان چینی هستید و تازه دیروز با واژه “president” آشنا شده‌اید و قصد دارید آن را به زبان چینی بنویسید. شما احتمالاً طبق عادت، آن واژه را چند بار تکرار می‌کنید. اما تکرار این واژه چندان کمکی به شما برای نوشتن آن نخواهد کرد. البته انجام این کار، پس از این که تعداد کاراکترهای بیشتری را آموختید و همچنین بیشتر با ویژگی‌های آوایی این زبان آشنا شدید، برای شما راحت‌تر خواهد بود. اما در ابتدای کار، این طور نیست!

آیا آواها هیچ نقشی در نگارش چینی ندارند؟

به طور کلی، زبان چینی به اندازه زبانی مانند انگلیسی، آوایی نیست (البته خود زبان انگلیسی هم به اندازه زبان‌هایی مانند آلمانی و اسپانیایی، آوایی نیست). با این حال این تصور نیز که نگارش زبان چینی کلاً غیرآوایی است، اشتباه است. اما آوایی بودن نگارش این زبان موضوعی است که حتی باهوش‌ترین زبان آموزان هم چندین ماه طول می‌کشد تا آن را درک کنند.

همچنین گذشته از این که آواها چقدر در نگارش زبان چینی کمک کننده هستند، به عنوان یک زبان آموز مبتدی باید توجه داشته باشید که برای استفاده از آواها در نگارش، باید حداقل با چند صد کاراکتر آشنا باشید. اما باز هم توقعی که از زبانی مانند زبان انگلیسی داشته اید را نمی‌توانید از زبان چینی داشته باشید. چرا که حتی با دانستن دو هزار کاراکتر نیز، ویژگی‌های آوایی این زبان آن‌چنان کمک کننده نخواهد بود.

پس کلاً نوشتن به زبان چینی را باید فراموش کرد؟!

شاید با خود می‌گویید حالا که برای نوشتن یک واژه نه از معنای آن می‌توان چندان استفاده کرد و نه از تلفظ آن، پس به کل باید قید نوشتن به زبان چینی را زد. اما جالب است بدانید که حتی خود چینی‌‌ها نیز با این مشکل مواجه هستند. اما آیا آن‌ها زبان چینی را یاد نمی‌گیرند یا به جای زبان چینی به زبان دیگری صحبت می‌کنند و می‌نویسند؟ برعکس! چینی‌ها از جمله مردمانی هستند که خیلی بیشتر از سایرین به زبان خود تعصب و علاقه دارند.

اما احتمالاً یکی از تجربیات دل‌چسبی که برای شما در حین آموزش این زبان پیش می‌آید این است که متوجه می‌شوید که حتی یک فرد بومی چینی هم گاهی از پس نوشتن یک واژه نسبتاً ساده برنمی‌آید! این خیلی خوشایند است که متوجه شوید که حتی خود چینی‌ها نیز گاهی با همان مشکلی مواجه اند که شما به طور روزمره به آن برمی‌خورید.زبان چینی سخت است؟

یادگیری نگارش به زبان چینی را از کجا شروع کنیم؟

همان طور که در ابتدای این مقاله نیز ذکر شد، یادگیری زبان چینی در حد عالی کار چندان ساده‌ای نیست. اما ملاحظه کردید که حتی خود چینی‌ها هم آن‌قدر مسلط نیستند که بتوانند از پس نوشتن تمام واژگان بربیایند. پس به جای این که بگوییم زبان چینی سخت است، باید گفت این که بخواهیم زبان چینی را بهتر از یک فرد چینی استفاده کنیم، کار سختی است! در واقع برای نگارش متون معمولی و مطالعه روزنامه‌‌ها، دانستن حدود دو تا سه هزار کاراکتر کافی است.

با دانستن این تعداد کاراکتر، می‌توانید از خود انتظار داشته باشید که به اندازه یک فرد تحصیل کرده چینی توانایی خواندن و نوشتن داشته باشید. هرچند تعداد زیادی کاراکتر دیگر نیز وجود دارد، اما اگر قصد نوشتن یک مجموعه کتاب کامل به زبان چینی را ندارید، هیچ دلیل دیگری وجود ندارد که به سراغ یادگیری این کاراکترها بروید.

سه هزار کاراکتر را چطور به خاطر بسپاریم؟

اگر قصد یادگیری زبان چینی در طی سه تا چهار ماه را دارید، باید گفت که واقعاً به خاطر سپردن این تعداد کاراکتر سخت است. اما به طور معمول، زبان آموزان بین ۱ تا ۲ سال برای فراگیری این زبان وقت می‌گذارد. به خاطر داشته باشید که پس از این مدت زمان، شما زبانی را آموخته اید که بیش از یک میلیارد نفر در جهان به آن زبان صحبت می‌کنند و از آن مهمتر در میان اطرافیان شما نیز کمتر کسی قادر به تکلم به آن زبان است.

پس مطمئناً ارزش صرف کردن این مقدار زمان را دارد. یادگیری این تعداد کاراکتر در طی یک تا دو سال کار سختی نیست. کافی است روزانه حدود ۱۰ کاراکتر را بیاموزید. مطمئناً خیلی زودتر از آنچه انتظار داشتید، می‌توانید از سه هزار کاراکتر در نوشتن و مطالعه متون مختلف چینی استفاده کنید.

 

با این وجود، شاید مهارت‌های نوشتن و خواندن به زبان چینی، قدری شما را نگران کرده است. تجربه چند ساله ما در این زمینه، ثابت کرده است که این موضوع چیزی نیست که با تمرین و ممارست حل نشود. البته در ادامه ملاحظه خواهید کرد که این پیچیدگی، در برقراری ارتباط کلامی به زبان چینی دیگر وجود ندارد.

نگران لحن صدای خود نباشید

دقیقاً به همان ترتیبی که یک نرم افزار کامپیوتری واژه‌ای را که شما در حال تایپ آن هستید حدس می‌زند، اکثر چینی‌ها به سرعت زمینه مورد بحث شما را متوجه شده و با توجه به آن، واژگانی را که استفاده می‌کنید، حدس می‌زنند. چینی‌های بومی، حتی آن‌هایی که پیش از شما با هیچ خارجی‌ای صحبت نکرده اند، به راحتی می‌توانند حدس بزنند که شما در مورد چه موضوعی صحبت می‌کنید.

بنابراین هر چقدر هم که تن صدایی که استفاده می‌کنید، ناملموس و اشتباه باشد، بازهم هیچ گاه این وضعیت پیش نخواهد آمد که کسی منظور شما را اصلاً متوجه نشود. این موضوع را می‌توان به سادگی در ترانه‌های چینی ملاحظه کرد. چرا که ترانه‌های موزیک‌های چینی لحن یکسانی ندارند، اما چینی زبان‌ها از روی زمینه بحث، معنی آن‌ها را درک می‌کنند.

دستور زبان چینی

زبان چینی به خاطر قدمت طولانی و تکاملی که در طی سالیان پیدا کرده است، در زمینه دستور زبان و واژگان، کاملاً منطقی و ساختار یافته است. از طرفی دستور زبان چینی نسبت به دستور زبان انگلیسی، فرانسوی و اسپانیایی نسبتاً سبک‌تر است. در این زبان، مثل بعضی زبان‌ها، تعداد زیادی زمان فعل (verb tense) یا حرف اضافه‌ (preposition) وجود ندارد و به راحتی می‌توانید با آموختن افعال، آن‌ها را در داخل جملات به کار ببرید.  همین امر باعث می‌شود که ترس شما از صحبت کردن، به خصوص در ابتدای یادگیری این زبان، از بین برود.

زبان چینی سخت است؟

از سوی دیگر، زبان چینی نیز، مانند زبان‌های فارسی و انگلیسی، ساختار «فاعل- فعل- مفعول» را حفظ می‌کند. البته سخن گفتن فصیح و علمی به زبان چینی مستلزم رعایت کردن بعضی قواعد زبانی است، اما در ابتدای کار، به عنوان یک زبان آموز مبتدی چندان نیازی به رعایت کردن آن‌ها ندارید و می‌توانید بدون واهمه منظور خود را منتقل کنید.

ساختار واژگان زبان چینی نیز تا حدی مشابه واژگان آلمانی است چرا که بسیاری از واژه‌ها به سادگی از ترکیب دو یا چند واژه دیگر تشکیل شده اند. مثلاً واژه تلفن در زبان چینی از ترکیب دو واژه دیگر به معناهای «صحبت کردن» و «الکتریسیته» تشکیل شده است.

بنابراین به خاطر سپردن کلمات جدید، نسبتاً آسان است. همچنین برخی واژگان چینی از سایر زبان‌ها به خصوص انگلیسی گرفته شده است.

در انتها: میان‌بر بزنید

در انتها باید گفت یادگیری زبان چینی نیز مانند هر زبان دیگری، دشواری‌های خاص خود را دارد. اما با شرکت در کلاس‌های خصوصی مؤسسه ما، با استفاده از تجربیات اساتید و زبان آموزان برجسته، مسیر کوتاه‌تری را برای یادگیری این زبان خواهید پیمود.

منابع

https://www.fluentin3months.com/chinese/

http://www.pinyin.info/readings/texts/moser.html

http://blog.tutorming.com/mandarin-chinese-learning-tips/is-chinese-really-the-hardest-language

۱/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس