به وبسایت موسسه زبان آموزان پیشرو خوش آمدید
آموزش خصوصی، حضوری و آنلاین
مقایسه و تفاوت آزمون آیلتس و تافل

آزمون آیلتس شرکت می کنید یا آزمون تافل؟

اگر می خواهید سطح مهارت های خود را در زبان انگلیسی ثابت کنید؛ تافل و آیلتس دو آزمون معروف برای این کار هستند. اما در کدامیک شرکت کنید؛ آزمون تافل یا آزمون آیلتس

هر یک از این دو آزمون چه شکلی است؟ آیا دانشگاه ها برای این دو آزمون تفاوت قائل هستند؟ در کدامیک می توان بالاترین نمره را کسب کرد؟

این مقاله از موسسه زبان آموزان پیشرو بعنوان مرکز تدریس خصوصی آیلتس و همچنین تدریس خصوصی تافل را بخوانید و سیر تا پیاز دو آزمون تافل و آیلتس را متوجه شوید و پاسخ سوال های خود را هم بیابید. برای اینکه به سوالات پاسخ دهیم ابتدا نیاز است که هر یک از دو آزمون را کمی بازتر کنیم.

شرکت در آزمون تافل

معرفی آزمون TOEFL (آزمون تافل)

آزمونی برای سنجش مهارت زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجه است. که ETS آن را برگزار می کند. این سازمان یعنی ETS سایر آزمون هایی مثل آزمون GRE را هم برگزار می کند.

آزمون تافل ۲ نوع مختلف دارد. نوع اول مکتوب است و نوع دوم آزمونی است که با کامپیوتر گرفته می شود. ما در این مقاله  بیشتر به توضیح نوع دوم می پردازیم  که آن را آزمون TOEFL iBT می گویند. این نوع آزمون با اینترنت مدیریت می شود و بیشترین شرکت کننده را دارد. همچنین نسبت به نوع دیگر آزمون تافل بیشتر مورد قبول است.

ساختار آزمون TOEFL

تافل در کل ۳ ساعت و نیم زمان می برد و چهار بخش دارد. بین بخش لیسینینگ تافل (Listening) و بخش اسپیکینگ تافل (Speaking)

۱۰ دقیقه وقت تنفس در نظر گرفته اند. برای هر بخش شما نمره ی بین ۰ تا ۳۰ می توانید اخذ کنید. مجموع نمرات ۴ بخش بعدا نمره کلی تافل شما می شود که بین ۰ تا ۱۲۰ است.

  • بخش ریدینگ تافل (Reading) – شامل ۳۶ الی ۵۶ سوال – ۶۰ الی ۸۰ دقیقه هم زمان دارد
  • بخش لیسینینگ (Listening) – شامل ۳۴ الی ۵۱ سوال – ۶۰ الی ۹۰ دقیقه هم زمان دارد
  • بخش اسپیکینگ (Speaking) – شامل ۶ تسک  – 20 دقیقه هم زمان دارد
  • بخش رایتینگ تافل (Writing) – شامل ۲ تسک – ۵۰ دقیقه هم زمان دارد

محتوای آزمون تافل

همانطور که در بالا هم اشاره شد تافل چهار مهارت شما را می سنجد. که در زیر هر بخش را توضیح می دهیم.

ریدینگ تافل

برای بخش ریدینگ ۳ الی ۴ متن آکادمیک می دهند که داوطلبان باید بخوانند و به سوالات پاسخ دهند. متن ها در سطح متون آکادمیک دانشگاهی است که موضوع یا زمینه ای را معرفی می کنند. ۳ نوع سوال وجود دارد: سوالات استاندارد چند گزینه ای؛ سوالاتی که داوطلبان باید در جای خالی مشخص شده اطلاعاتی را وارد کنند؛ سوالات جورکردنی که معمولا جدول یا چارت است.

لیسینینگ تافل

بخش لیسینینگ ۴ تا ۶ صوت ضبط شده دارد، که هر کدام چند سوال دارد. مکالمه به گفتگوی هایی شباهت دارد که دانشجویان در زندگی دانشجویی انجام می دهند. مثل کنفرانس در کلاس یا بحث و گفتگو بین همکلاسی ها یا دانشجو و استاد است. سوالات چهارگزینه ای وجود دارد. همچنین سوالاتی هستند که شما ترتیب رویداد ها را می چینید؛ در برخی از سوالات هم آیتم یا دسته بندی ها را در چارت ها یا جدول می چینید.

مکالمه تافل

دو مکالمه اولی مباحث شخصی است که عقاید، نظرات و تجربه های داوطلب را در بر می گیرد. ۴ تسک باقی مانده مباحث عمومی هستند، همچنین داوطلبان غیر از مهارت صحبت کردن باید از دیگر مهارت ها هم استفاده کنند.

  • برای پاسخ دادن به دو تسک این بخش داوطلبان باید از مهارت ریدینگ، لیستنینگ و اسپیکینگ استفاده کنند
  • برای پاسخ دادن به دو تسک بعدی این بخش داوطلبان گوش می دهند (لیستنینگ) بعد صحبت می کنند (اسپیکینگ).

رایتینگ تافل

رایتینگ در تافل ۲ بخش دارد. رایتینگ عمومی و رایتینگ مستقل

در رایتینگ عمومی داوطلب به یک صوت کوتاه گوش می دهد و متن مختصری را می خواند. سپس ۲۰ دقیقه مهلت دارد که محتوای خوانده شده را خلاصه، اطلاعات را مقایسه و تسک را انجام دهد. مقدار پاسخ خواسته شده برای این بخش ۱۵۰ تا ۲۲۵ واژه است.

در رایتینگ مستقل تافل موضوعی را به داوطلب می دهند تا نظرات خودش را درباره آن موضوع بنویسد. متن نوشته شده باید شفاف بوده و مثال هایی هم داشته باشد. ۳۰ دقیقه زمان اختصاص می دهند و متن حداقل ۳۰۰ واژه باید داشته باشد.

نمرات و نتایج آزمون تافل را کجا قبول می کند؟

بیش از ۹۰۰۰ موسسه در سراسر جهان نمرات آزمون تافل را تایید می کند. بیشتر مراکز علمی ایالات متحده نسبت به سایر آزمون ها تافل را بیشتر می پسندند.

در ادامه مقاله تافل vs آیلتس، آزمون آیلتس را بررسی می کنیم.

شرکت در آزمون آیلتس

معرفی آزمون IELTS

آزمون آیلتس یا سیستم بین المللی سنجش مهارت زبان انگلیسی یکی دیگر از دو آزمون معتبر و معروف سنجش مهارت زبان در جهان است. این آزمون را IDP و British Council  برگزار می کند.

دو نوع آزمون آیلتس وجود دارد. آیلتس آکادمیک و آیلتس عمومی

آیلتس آکادامیک برای افرادی هست که می خواهند تحصیلات عالی یا کارحرفه ای داشته باشند. در حالی که آیلتس عمومی مخصوص افرادی است که برای ادامه تحصیلات عمومی یا کار در کشورهای انگلیسی زندگی کنند. از آنجایی که آیلتس آکادمیک برای پذیرش و تحصیلات عالی نیاز است، در این مقاله به آیلتس آکادمیک تمرکز می کنیم. (لازم به ذکر است هر دو نوع آیلتس ساختار مشابه و سیستم نمره دهی یکسانی دارند.)

ساختار آزمون IELTS

کل زمان اختصاص داده شده به آزمون ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه است. آیلتس هم مثل تافل ۴ بخش دارد، ولی ترتیب سنجش در آن ها متفاوت است. در آزمون آیلتس هر بخش نمره بین ۰ تا ۹ دارد. نمره کلی این آزمون هم میانگینی از نمره چهار بخش بوده و بین ۰ تا ۹ است.

برخلاف آزمون تافل شما می توانید بخش اسپیکینگ آیلتس را اگر ترجیح دهید، یک هفته قبل یا بعد از آزمون دیگر بخش ها انجام دهید. ( زمان ثبت نام در آزمون، زمان بخش اسپیکینگ را هم مشخص می کنید.)

  • بخش ریدینگ (Reading) – شامل ۴۰ سوال – ۶۰ دقیقه هم زمان دارد
  • بخش لیسینینگ (Listening) – شامل ۴۰ سوال – ۳۰ دقیقه هم زمان دارد
  • بخش اسپیکینگ (Speaking) – شامل ۳ تسک  – 11 الی ۱۴ دقیقه هم زمان دارد
  • بخش رایتینگ (Reading) – شامل ۲ تسک – ۶۰ دقیقه هم زمان دارد

محتوای IELTS

در زیر درباره بخش های مختلف آیلتس می نویسیم

لیسینینگ آیلتس

شما به چهار محتوای ضبط شده گوش می دهید. ( دو مورد از آن ها مربوط به بافت اجتماعی، یک مورد از آنها آموزشی، چهارمین محتوا هم یک سخنرانی علمی است.) بعد از هر فایل صوتی ۱۰ سوال می آیند که پاسخ دهید. سوالات را در چند نوع می دهند. سوالات چند گزینه ای، جورکردنی، تکمیل جمله، پاسخ کوتاه از انواع سوالات این بخش هستند.

ریدینگ آیلتس

در بخش ریدینگ ۳ متن وجود دارد که هر کدام ۱۰ الی ۱۵ سوال دارد. متن ها را از روزنامه ها، ژورنال ها، مجله ها و کتاب ها می آورند. ممکن است حالت توصیفی، تحلیلی و داستان داشته باشند. حداقل یکی از این متن ها جزئیات بحث برانگیز خواهد داشت. مثل بخش لیسینینگ، ریدینگ هم سوالات چند گزینه ای، کامل کردن جملات، سوالات جورکردنی و پاسخ کوتاه دارد.

رایتینگ آیلتس

دو تسک رایتینگ وجود دارد. برای تسک ۱ داوطلبان باید اطلاعات بصری (چارت، جدول، دیاگرام و …) را توصیف کنند. اندازه این تسک حداقل ۱۵۰ کلمه است و توصیه می شود آن را در ۲۰ دقیقه انجام دهید.

برای تسک ۲، موضوعی را برای دانش آموزان معرفی می کنند. که معمولا یک بحث درباره یک موضوع است. داوطلبان حداقل ۲۵۰ کلمه را باید برای این تسک بنویسند. در سبک نگارش آکادمیک توصیه می شود ۴۰ دقیقه روی این سوال زمان اختصاص داده شود.

در هر دو تسک مهارت نگارش داوطلب با توجه به معیارهایی مثل انتخاب واژه، املای واژگان، سلیس نوشتن و گرامر می سنجند.

اسپیکینگ آیلتس

در بخش اسپیکینگ آیلتس آزمون گیرنده با شما مصاحبه می کند. مکالمات شما ضبط می شود. این بخش از ۳ قسمت تشکیل می شود.

بخش یک:

مصاحبه کننده از داوطلب سوالات آشنایی می پرسد. درباره خانواده، تحصیلات، علایق و کار داوطلب سوال هایی مطرح می کنند.

بخش دو:

آزمون گیرنده به داوطلب کارتی می دهد که حاوی یک موضوع است و باید درباره آن بحث کند. داوطلب یک دقیقه زمان دارد که آماده شود، سپس ۲ دقیقه صحبت می کند و در ادامه باید به یک یا دو مورد سوال مصاحبه کننده پاسخ دهد.

بخش سه:

داوطلب و مصاحبه کننده درباره موضوع مطرح شده در بخش دو، به مدت ۴ الی ۵ دقیقه به صورتی عمیق بحث و گفتگو می کنند.

آزمون IELTS مورد قبول چه کسی است؟

مثل مدرک تافل، آیلتس را هم بیش از ۹۰۰۰ مرکز آموزشی تایید می کند. ولی با این تفاوت که آیلتس در ایالات متحده به اندازه تافل طرفدار ندارد و آیلتس بیشتر در کشور انگلستان و استرالیا کاربرد دارد.

آزمون آیلتس شرکت کنیم یا آزمون تافل

آزمون آیلتس VS آزمون تافل؛ چگونه می توان تصمیم گرفت؟

الان شما یک برداشت کلی از هر دو آزمون دارید. کدام را انتخاب می کنید؟ در زیر ۴ سوال است که باید از خودتان بپرسید. با دقت به سوالات فکر کنید؛ که برای تصمیم گیری شما را راهنمایی می کنند.

دانشگاهی که می خواهید ادامه تحصیل دهید، کدام آزمون را قبول می کنند؟

این مهمترین نکته ای است که باید توجه کنید. برای اینکه اگر دانشگاه مد نظر شما، مدرک آزمون شما را قبول نکند؛ فاکتور های دیگر هم اهمیت ندارد. تمام مراکز آموزشی در دنیا به صورت عمده هم مدرک تافل و هم مدرک آیلتس را تایید می کنند.

مدرک تافل را بیشتر دانشگاه های آمریکایی قبول می کنند؛ در حالی که آیلتس را کشور های غیر آمریکا بیشتر می پسندند. البته این نکته برای اغلب دانشگاه ها صادق نیست و آن ها هر دو مدرک را تایید می کنند. بنابراین ممکن است برخی مراکز آموزشی در خارج مدرک خاصی را قبول کنند، در این صورت سعی کنید بررسی انجام دهید.

کدام آزمون نقاط قوت شما را می سنجد؟

تفاوت آزمون آیلتس و تافل در چیست؟ درست است که هر دو آزمون، مهارت هایی یکسانی را می سنجد ولی چگونگی سنجش آن ها با یکدیگر متفاوت است. در زیر به ۵ تفاوت عمده این دو آزمون اشاره می کنیم. بررسی کنید اگر هم به نتیجه نرسیدید سعی کنید از هر آزمون یک نمونه سوال حل کنید. هر کدام برای شما راحت بود در آن ثبت نام کنید.

تفاوت اول: سوالات چند گزینه vs پاسخ کوتاه

تفاوت کلیدی آن است که در بخش ریدینگ و لیسینینگ آیلتس برای بیشتر سوال ها شما باید پاسخ خودتان را بنویسید؛ در حالی که در تافل همه ی گزینه ها را به شما می دهند. اغلب سوالات تافل در این بخش چند گزینه ای است و اگر هم چند گزینه نباشد، نیازی نیست که پاسخ ها را خودتان تولید کنید. اما در ielts برای بیشتر سوالات باید جواب ها را خودتان بنویسید.

برای مثال در هر دو آزمون نوعی سوال است که شما می بایستی گزینه ها را با ترتیب زمان یا رویداد بچینید. در تافل همه ی گزینه ها را داده اند و فقط کافیست آن ها را ترتیب بندی کند. در حالی که در آیلتس گزینه ها را باید خودتان نوشته و مرتب کنید.

بنابراین اگر سوالات چند گزینه ای را دوست دارید و برای شما راحت است، در آزمون تافل TOEFL شرکت کنید.

تفاوت دو: آزمون رایانه ای VS آزمون مکتوب

درست است که تافل هم آزمون مکتوب دارد ولی در بیش از ۹۰ درصد مراکز، آزمون تافل را با رایانه انجام می دهند. البته امکان یادداشت برداری روی کاغذ مجاز است. آزمون آیلتس هم ورژن رایانه دارد و هم به صورت کتبی آزمون می گیرند. در اغلب مراکز آزمون هم این دو روش موجود است.

اگر فردی هستید که سرعت تایپ بالا و دستخط بدی دارید، بهتر است در آزمون تافل شرکت کنید. ولی اگر دوست دارید با خط خودتان بنویسید و به کیبورد انگلیسی آشنا نیستید، سعی کنید در آزمون آیلتس شرکت کرده و روی کاغذ بنویسید.

تفاوت سه: متن هایی که برای بخش ریدینگ (Reading) استفاده می شود

بخش ریدینگ در هر دو آزمون چند متن دارد، و بعد از آن ها سوالاتی مطرح می شود. با این تفاوت که هر دو آزمون دو نوع مختلف متن دارند. آیلتس غیر از متون آکادمیک، متن هایی از روزنامه و مجله هم می دهد در حالی که در تافل فقط متن های آکادمیک رو شاهد هستیم. از این رو متن های تافل ممکن است طولانی بوده و چالش هایی زیادی داشته باشد. اگر مهارت ریدینگ شما ضعیف باشد، متن های آیلتس برایتان راحت تر خواهد بود.

تفاوت چهار: مکالمه با رایانه VS مکالمه با فرد

در آزمون تافل مثل سایر بخش ها، اسپیکینگ را توسط رایانه اجرا می شود. شما بعد از شنیدن سوال ضبط شده پاسخ خود را با میکروفن ارایه می دهید. درحالی که در آزمون آیلتس با یک شخص واقعی صحبت می کنید.

این یکی از مهم ترین تفاوت های آیلتس و تافل است. برخی از افراد صحبت کردن در مقابل یک شخص را دوست ندارند و رایانه را ترجیح می دهند. از این رو برخی دیگر مکالمه با یک شخص را راحت تر و واقعی تر می پندارند. تافل مهارت اسپیکینگ را در گام سوم می سنجد، در حالی که در آیلتس می تواند یک هفته قبل یا بعد از آزمون مصاحبه را انجام داد.

تفاوت پنج: اندازه پیشنهاد شده برای بخش رایتینگ

در هر دو آزمون شما انشایی را می نویسید. با این تفاوت که آیلتس ۶۰ دقیقه زمان برای نوشتن حدود ۴۰۰ کلمه اختصاص می دهد. در حالی که تافل برای نوشتن حدود ۵۰۰ کلمه فقط ۵۰ دقیقه زمان می دهد. اگر فکر می کنید بخش نگارش برای شما یک چالش است می توانید در آیلتس شرکت کنید.

(یادداشت: اگر اندازه متن نوشته شده کمتر از مقدار توصیه شده باشد، متن شما تصحیح می شود ولی ممکن است به سبب جامع نبودن نمره کم کنند.)

محل آزمون و تاریخ آزمون هم ممکن است از فاکتور های مهم برای تصمیم گیری باشد. بررسی کنید و ببینید که محل آزمون کدامیک به محل زندگی شما نزدیک تر است.

هزینه آزمون تافل و آیلتس

قیمت آزمون هر دو بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار متفاوت است. اما ممکن است با توجه به کشور محل زندگی شما قیمت هم کمی بالا و پایین باشد. قبل از ثبت نام می توانید قیمت ها را چک کنید.

نتیجه گیری: آیلتس VS تافل

هر دو آزمون به طور وسیعی مخاطب دارد و مورد قبول است. هر دو چهار مهارتReading , Writing, Speaking, Listining را می سنجند. اما در ساختار و نحوه آزمون گیری تفاوت هایی با هم دارند.

از خودتان چهار سوال زیر را بپرسید تا بتوانید آزمون مناسب را برگزنید:

  • دانشگاه مد نظر شما کدام آزمون را تایید می کند؟
  • کدامیک با نقاط قوت شما همخوانی دارد؟
  • کدام یک برای شما راحت تر است؟
  • کدامیک برای شما ارزان تمام می شود؟

موفق باشید.

منبع

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با کارشناس