به وبسایت موسسه زبان آموزان پیشرو خوش آمدید
آموزش خصوصی، حضوری و آنلاین
آموزش زبان دوم برای کودکان

بهترین زمان برای آموزش زبان دوم برای کودک چه زمانی است

مزایای آموزش زبان دوم برای کودک به خوبی اثبات شده است. در جامعه ی ما که جهانی شدن به سرعت دارد اتفاق می افتد، تسلط به زبان های دیگر (انگلیسی، آلمانی و …) امکان موفقیت در رقابت های شغلی و کسب فرصت های شغلی را افزایش داده است.

اما آموزش زبان چه تاثیری در رشد کودک دارد؟ در حالی که عده ای مدعی می شود یادگیری زبان دوم در کودک زمان مکالمه کودک به زبان مادری را به تعویق می اندازد، یک باوری هست که دلیلی برایش پیدا نکرده اند و در حد یک فرضیه مانده است. اما نتایج مثبتی که یادگیری زبان دوم در کودکان ایجاد کرده است خیلی زیاد است.

ما در مرکز تدریس خصوصی زبان آموزان پیشرو مزایای خیلی زیادی را شاهد بوده ایم و می دانیم به همین خاطر سوال را چنین طرح می کنیم:

آموزش زبان دوم برای کودک را از چه زمانی شروع کنیم؟

پاسخی که به این سوال داده شده است شما را شگفت زده می کند. با توجه به مقاله ای که IDRA موسسه پژوهش های میان فرهنگی رشد منتشر کرد، شروع آموزش زبان دوم قبل از ۶ ماهگی خیلی مزیت خواهد داشت. در یک تحقیقی که روانشناسی به نام جانت وِرکِر انجام داده است، می گوید نوزادان ۴ ماهه، هجاهایی که والدین آنها در دو زبان متفاوت مکالمه می کنند با موفقیت تشخیص می دهد.

دکتر  جانت وِرکِر همچنین معتقد است که بعد از ۱۰ ماهگی میزان فراگرفتن زبان خارجی در کودکان کاهش می یابد، به همین سبب بهتر است که از همان ابتدای نوزادی شروع کنید.

آموزش زبان دوم برای بچه ها

این یادگیری چگونه اتفاق می افتد؟

پاسخ را باید در دنیای پیچیده مغز انسان ها جستجو کرد. مغر ما انسان ها در هر سن و سال نسب به یادگیری زبان عکس العمل خاصی نشان می دهد. حتی در حال رشد که با یک زبان دیگری آمیخته شده است. با اینکه انسان ها در هر دورانی از زندگیشان می توانند زبان دوم را فرا بگیرند ولی بعد از کودکی کمی دشوار می شود.

از نوزادی تا ۵ سالگی، در کودک سرعت فراگرفتن زبان خیلی بالاست و مغز توانایی آن را دارد که سریع تر مطالب جدید را فرا بگیرد. در حالی که حتی در این دوران ۵ ساله هم میزان فراگرفتن زبان تفاوت هایی دارد. برای مثال بعد از ۶ ماهگی نوزاد بین هجاهای یک زبان و زبان های دیگر تفاوت ها را تشخیص می دهد. بعد از ۶ ماهگی اگر بخواهید نوزادتان را در معرض زبان جدیدی قرار دهید کمی چالش خواهد داشت.

منظور از این حرف این نیست که شما نتوانید به دلبندتان در دوسالگی زبان فرانسوی و … یاد دهید بلکه منظور این است که قبل از دو سالگی و در ابتدا شروع کنید بهتر است.

با اینکه اغلب بچه ها قبل از ۱۲ ماهگی حرف نمی زنند، ولی در ذهن خودشان لغت های پیچیده ذهنی را به صورت نقشه صوتی رشد می دهند. اگر کودکی در مرحله حساس در معرض یک زبان دیگر قرار نگیرد، برای مقایسه زبان ها، نقشه های صوتی کافی را در ذهن خود تشکیل نمی دهد.

راز این حرف در اعماق مغز انسان در هنگام تولد نهفته است. وقتی که بچه انسان به دنیا می آید ۱۰۰ میلیارد سلول مغزی دارد که یاخته های عصبی آن ها را به هم ارتباط می دهد. محل هایی که سلول ها با هم ارتباط برقرار می کنند را سیناپس می گویند، بخش هایی خیلی حساس و حیاتی در مغز انسان بشمار می روند. سیناپس ها اطلاعات را از یک سلول به سلول دیگری با سرعت بینهایت  در الگوهای متفاوتی منتقل می کنند. با این کار اطلاعات با هم پیوند می خورند. سیناپس ها اطلاعات را طریق حس های بیرونی به درون مغز منتقل می کنند و باعث می شوند که مغز یاد بگیرد، رشد کند و درک کند. از تولد تا ۳ سالگی سیناپس ها در مغز کودک در هر ثانیه  700 پیوند برقرار می کنند. این سیناپس ها در ۶ ماهگی خیلی حساس هستند و به مرور مغز بچه ی آدم برای یادگیری الگوهای جدید غیرفعال می شود. بنابراین شناسایی زبان دیگر هم دشوار می شود. بچه های شما با همه ی یاخته های عصبی لازم به دنیا می آیند ولی این به آن معنا نیست که از همه ی ۱۰۰ میلیاد استفاده خواهند کرد.

یاخته های عصبی تا سه سالگی نه تنها رشد می کنند بلکه توسعه نیز می یابند. در این فرایند پیوند های ضروری رشد کرده و قومی می شوند  و پیوند غیر لازم کنار زده می شوند.

دقیقا این پیوند ها از محیط بچه تاثیر می گیرند. سیناپس ها با توجه به پیشامد ها قوی شده یا شاخه و برگ می دهند تا مغز بچه آدم آسانترین، موفق ترین عملکرد را داشته باشد. اگر یک عملکردی در این مرحله پرورش نیابد، یاخته های عصبی در ارتباط با آن ناپدید می شوند. برای این که مغز یک مهارت را در مغز خود مهم  ببیند باید آن را مهم کنید.

خلاصه کلام، اگر با بچه خود فقط با زبان فارسی صحبت کنید، نیازی نمی بیند که جایی برای مقدار کمی زبان انگلیسی که شنیده در مغز خود ایجاد کند. بچه ها از محیط خود یاد می گیرند و از نوزادی به صورت خدادادی برای انجام این نوع یادگیری پرورش یافته اند. کودک شما می خواهد یاد بگیرد و با کند و کاو دنیای بیرون این را نشان می دهد. آن ها از نوزادی توانایی فراگرفتن ساختار پیچیده ی زبان های چینی، عربی و … را دارند. چرا غذای مغز کودکانتان را ندهید و چرا از امروز شروع نکنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 3 =

تماس با کارشناس