حتما شما هم شنیده اید که بعضی از افراد که خوب انگلیسی حرف می زنند، گفته اند که انگلیسی را با تماشای سریال و فیلم های انگلیسی یاد گرفته اند. وقتی در حال تماشای سریال های انگلیسی هستید، دانش زبان شما نیز در حال افزایش است. عبارت های عامیانه جدیدی را فرا می گیرید، لهجه های رسمی و عامیانه را درک می کنید و… اما یادگیری زبان انگلیسی توسط سریال ها نیازمند رعایت برخی نکات است. با مرکز تدریس خصوصی زبان آموزان پیشرو همراه باشید تا فنون یادگیری و بهبود زبان انگلیسی با طعم تماشای سریال های دوست داشتنی و مطابق سلیقه تان را بیان کنیم. (در هنگام تماشای سریال حتما در کنار خود یک دفترچه یادداشت و خودکار جهت ثبت لغات و اصطلاحات قرار دهید. )
سریالهای زبان انگلیسی را با زیرنویس انگلیسی ببینیم یا نه؟
خب حالا باید به این فکر کنید که نیازی هست زیرنویس روشن باشد. بعضی از فراگیران معتقدند باید زیرنویس خاموش باشد چون اگر روشن باشد به جای گوش کردن فقط به خواندن آنها روی می آورند و هیچ وقت لیسنینگ آنها بهبود نخواهند یافت ولی این طرز تفکر اشتباه است!
در سریال ها و فیلم های انگلیسی زبان، دیالوگ ها با سرعت گفته می شوند و درک آن برای یک فراگیر زبان انگلیسی بسیار سخت می باشد و همچنین در سریال ها معمولا از عبارات و جملات عامیانه استفاده می شود که درک آن برای یک زبان آموز پیشرفته هم مشکل است . بنابراین کاملا به خودتان بستگی دارد اگر بدون زیرنویس قادر به درک فیلم و جملات و عبارت ها هستید نیازی نیست زیرنویس را روشن کنید ولی اگر بدون زیرنویس عبارت ها و جملات را متوجه نمی شوید و یا اصلا متوجه نمی شوید موضوع چیست بهتر است زیرنویس را روشن کنید زیرا تاثیر بهتری بر یادگیری اسپیکینگ و لیسنینگ خواهد داشت.
یادداشت برداری از اصطلاحات و عبارات سریال
اکنون فیلم را پخش کنید و عبارت ها و جمله هایی را که نشنیده اید در دفترچه ی خود یادداشت کنید بدون اینکه ترجمه فارسی آن را بنویسید. به این دلیل که نوشتن ترجمه عبارات و اصطلاحات تاثیر منفی بر اسپیکینگ شما خواهد گذاشت. بهتر است به جای ترجمه توصیفی از موقعیت و شرایطی که این اصلاح به کار برده شده است را بنویسید تا بعدا هنگام مطالعه مجدد مفهموم آن را به خاطر بیاورید. برای یادگیری بهتر لغات و اصطلاحات هر سکانس و صحنه را بارها تماشا کنید تا در ذهنتان ماندگار شوند.
*نکته: نیازی نیست همه ی لغت ها و عبارت های جدید را یادداشت کنید( که اصلا نتوانید فیلم را ببینید و از آن لذت ببرید) زیرا یادگیری و به کار بردن همه ی لغت های جدید تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد. برای همین فقط اصطلاحاتی را یادداشت کنید که به نظرتان جذاب و کاربردی می آید و احتمال آن وجود دارد که در مکالماتتان استفاده کنید.
عبارات و اصطلاحات سریال های انگلیسی چگونه سبب بهبود speaking ما خواهد شد؟
بعد از ثبت لغات در دفترچه باید هر روز آن ها را مرور کنید و صحنه ای که آن دیالوگ گفته شده را در ذهن خود تجسم نمایید و خود را به جای آن بازیگر در سریال گذاشته و با صدای بلند چند بار دیالوگ را تکرار کنید.( تبریک می گویم شما یک بازیگر حرفه ای شدید!!) در انتها عبارات و لغات جدید را با دوستان خود یا سرکلاس زبان در شرایط مشابه به کار ببرید و تاثیر باورنکردنی دیدن سریال را در بهبود اسپیکینگ مشاهده کنید.
*نکته: اگر فقط می خواهید لغات، عبارات و اصطلاحات را در دفترچه بنویسید و لای آن را هم باز نکنید، روی دیدن سریال برای بهبود زبان انگلیسی حساب باز نکنید و فقط سریالتان را تماشا کنید!!
خب حالا چه سریال هایی ببینیم که زبان انگلیسی مان بهبود یابد؟
مسلما انتخاب سریال کاملا به شما و سلایق و علاقه هایتان در تماشای فیلم و سریال بستگی دارد، ولی ما در انتها لیستی از فیلم های پرطرفدار و مفید برای یادگیری زبان انگلیسی را اماده کرده ایم که امیدواریم از تماشای آن ها لذت ببرید.
-
سریال دوستان (friends)
این سریال یک مجموعه کمدی مبتنی بر موقعیت (Sitcom) آمریکایی می باشد که اخرین فصل آن در سال ۲۰۰۴ از شبکه ی ان بی سی پخش شد و با تمام شدن سریال دوستان بخشی از ما هم به پایان رسید. این سریال مشهور ترین سریال طنزی است که تاکنون ساخته شده و آمیزه ای از طنز، طعنه و دست انداختن می باشد. این سریال دارای ۱۰ فصل می باشد و داستان آن در مورد ۶ دوست می باشد که در منهتن نیویورک زندگی می کنند.
-
سریال بازی تاج و تخت (Game of Thrones)
بازی تاج و تخت پر بیننده ترین سریال سالهای اخیر است و از مجموعه داستان های جرج آر.آر.مارتین که پرفروشترین مجموعه داستان های فانتزی است، الهام گرفته است. اگر از داستان های فانتزی و مبارزات قرون وسطایی خوشتان نمی آید و علاقه ای به اژدهاها هم ندارید، باز هم باید این سریال را تماشا کنید زیرا هر چیزی که برای سرگرم شدن به آن احتیاج دارید در این فیلم سر جمع شده است مثل جنگ های به سبک قرون وسطا، داستان های عاشقانه، هیولاها، زامبی ها، افراد برهنه و در آخر لهجه های غلیظ بریتانیایی.
-
سریال همراه شدن با کارداشیانها (Keeping up with Kardashians)
یکی از برترین منابع برای یادگیری عبارت ها و اصطلاحات عامیانه و مدرن انگلیسی این سریال می باشد. سریال پا به پای خانواده کارداشیان یک سریال واقع نمای آمریکایی می باشد که بر روی زندگی شخصی و حرفه ای خانواده کارداشیان_جنر متمرکز می باشد. همه عاشق خندیدن به این خانواده می باشند که البته همواره به این دلیل نیست که خیلی بامزه هستند!!
-
سریال عشق و شهرe/x and the city
اگر قصد زندگی در نیویورک را دارید و می خواهید بهترین مکانهای خرید لباس در منهتن را ببینید حتما باید این فیلم را ببینید. این سریال یک سریال کمدی رمانتیک می باشد که در مورد چهار دوست می باشد که معمولا خود را در جاهای غیر مترقبه می یابند که گاهی مضحک و خنده دار و گاهی تلخ می باشد.
-
سریال خانهی پوشالی ( House of cards)
اگر به دنبال راه انداختن یک تجارت و کسب و کار در ایالات متحده هستید، حتما این سریال را مشاهده کنید تا زبان پیچیده ی کسب و کار و سیاست را فرا بگیرید. شاید در نگاه اول این سریال پیچیده به نظر برسد اما با تماشای آن شما از سیستم قانونی آمریکا مطلع می شوید و این برایتان بسیار جذاب خواهد بود.
-
سریال شرلوک ( Sherlock )
یک مجموعه تلویزیونی بریتانیایی است که داستان های آن به روز شده و برگرفته از داستان های کارگاهی از کانن دوبل هستند. شروع این سریال از سال ۲۰۱۰ بود و بندیکت کامبریچ با ایفای نقش شرلوک هلمز در این سریال تبدیل به یک سوپر استار در جهان شد. اگر می خواهید به زبان انگلیسی رمان بنویسید یا یک کاراگاه مخفی باشید و یا لهجه بریتانیایی را بیاموزید حتما این سریال را ببینید.
-
سریال سیمپسونها (The Simpsons)
زبان سریال سیمپسون ها ساده و قابل درک است. حتی اگر برخی از جوک های محلی و عامیه را هم متوجه نشوید. یا تماشای این سریال هیچگاه دجار کمبود اپیزود نمی شود زیرا این سریال ۲۸ ساله است.
-
سریال خانه و دورتر ( Home and Away)
هر چیزی که در سیدنی استرالیا وجود دارد در این سریال کمدی دیده می شود: دریا، شن و ماسه، خورشید ، گشتن و دیدن آدمهای خوشتیپ و … با استفاده از این سریال می توانید عبارت ها و اصطلاحات عامیانه استرالیایی را درک کنید.
-
سریال بلندیهای تابستان ( Summer Heights High)
این سریال ساخته کریس لیلی، از کمدین های معروف استرالیایی است که در آن نقش های متفاوتی از معلم های جدی تا دانش آموزان بامزه دبیرستانی وجود دارند.
-
سریال خیابان شورتلند (shortland street)
اگر می خواهید لهجه نیوزلندی خود را بهبود ببخشید این سریال را که داستان آن در آکلند (Aukland) رخ می دهد را مشاهده کنید . همچنین در این سریال علاوه بر یادگیری انگلیسی، نکته های پزشکی را هم می آموزید.