توانایی افراد در یادگیری زبان انگلیسی به دلیل تاثیر عوامل مختلف بر یادگیری زبان دوم با یکدیگر متفاوت است، عواملی مانند انگیزه، محیط یادگیری، نحوه و روش یادگیری، احساسات، زبان اول، هوش و استعداد، عوامل بیولوژیکی و سن بر یادگیری زبان دوم یا همان زبان انگلیسی تاثیر گذار هستند. سن یکی از عوامل بسیار مهم در یادگیری زبان است، به همین دلیل بارها با این سوالات مواجه شده ایم که بهترین سن برای آموختن زبان دوم چه سنی است؟ آیا یادگیری زبان در سن پایین بهتر است یا در سنین بالا؟ از این رو در این مقاله از مرکز تدریس خصوصی زبان انگلیسی پیشرو تصمیم داریم درباره تاثیر سن بر یادگیری زبان انگلیسی صحبت کنیم، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
نقش سن بر یادگیری زبان انگلیسی
بررسی ها و تحقیقات مختلف بر روی تاثیر سن بر یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم نشان می دهند؛ افرادی که در سنین پایین تر یادگیری زبان انگلیسی را شروع می کنند، نسبت به افرادی که در سنین بالاتر یادگیری را شروع می کنند، سطح بالاتری از مهارت ها را کسب می کنند. به طور کلی یادگیری زبان انگلیسی قبل از سن ۷ یا ۸ سالگی روند و سرعت بیشتری دارد، علت آن هم یادگیری و جذب بیشتر کودکان نسبت به بزرگسالان است. از طرف دیگر با ورود کودکان به مدرسه، آموزش آنها اکثراً با زبان مادری صورت می پذیرد، بنابراین یادگیری زبان دوم به دلیل ایجاد حفظ توازن بین دو زبان برای آنها ایجاد مشکل می کند و روند و سرعت یادگیری را کاهش می دهد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که یادگیری زبان دوم فقط تحت تاثیر عامل سن نمی باشد، بلکه همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، فاکتورهای زیادی بر یادگیری زبان خارجی تاثیر گذار هستند و این شرایط در افراد مختلف متفاوت می باشد. برای این که بیشتر با نقش سن بر یادگیری زبان انگلیسی آشنا شوید، توصیه می کنیم حتماً ادامه مطلب را بخوانید.
چرا کودکان سریعتر زبان انگلیسی را یاد می گیرند
در این قسمت از مقاله می خواهیم درباره این که چرا کودکان زبان خارجی ( زبان انگلیسی) را سریعتر یاد می گیرند، صحبت کنیم. بسیاری از محققان معتقد هستند که یادگیری زبان خارجی قبل از سن بلوغ و حتی قبل تر از آن، کودکان را قادر می سازد که به راحتی مانند زبان مادری به زبان خارجی صحبت کنند. علاوه بر این یادگیری زبان خارجی در سنین پایین توانایی ارتباط با دیگران و پیشرفت آگاهی فرهنگی را بهبود می بخشد.
در سنین کودکی یادگیری تلفظ و حفظ کلمات نسبت به سنین بالاتر سریعتر و زودتر می باشد، از طرف دیگر در سنین کم، قدرت افراد برای تقلید صداها بیشتر است، دلیل آن هم به پذیرش بیشتر مغز در این سنین برای یادگیری کلمات جدید بر می گردد.
برخی از تحقیقات، درباره تاثیر سن بر یادگیری زبان انگلیسی نشان می دهند که کودکان تا سن ۵ سالگی می توانند ۵ زبان را پردازش کنند. اکثر کارشناسان موافقند که رویکرد دو زبانه ای برای کودکان مناسب است. امروزه تعدادی از کودکان در خانواده ها و محیط های دو زبانه رشد می کنند و به این ترتیب دو زبان را به عنوان اولین زبان یاد می گیرند. در سراسر دنیا، کودکان زیادی از بدو تولد به طور همزمان دو زبان را با موفقیت یاد می گیرند.
چرا کودکان به راحتی دو زبانه می شوند
در کودکان یادگیری زبان بخشی از شیمی مغز آنها است. در واقع می توان گفت کودکان برای جذب اطلاعات ساخته شده اند، آنها بدون این که متوجه بشوند، به طور ناخودآگاه مطالب را یاد می گیرند. از طرف دیگر یادگیری مطالب در کودکان بزرگتر و بزرگسالان به صورت آگاهانه انجام می شود به همین دلیل یادگیری برای آنها نسبت به کودکان سخت تر و دشوار تر می باشد و حتی گاهی اوقات به راحتی مطالب را فراموش می کنند.
طبق گزارش NBC نوزادان دو زبان را سریعتر از یک زبان یاد می گیرند. بچه ها از طریق صحبت کردن بهتر می توانند دو زبان را یاد بگیرند. به طور متوسط بچه های یک زبانه و دو زبانه از سن یک سالگی شروع به صحبت می کنند و تا سن ۱۸ ماهگی به طور متوسط حدود ۵۰ کلمه را یاد می گیرند.
تحقیقات نشان می دهند سن زیر ۷ سال بهترین زمان برای یادگیری زبان جدید است، به طوری که این زمان به عنوان زمان بحرانی شناخته می شود و در واقع می توان گفت این زمان فرصت مناسبی برای یادگیری است. به طور کلی کودکان در سنین پایین زبان دوم را به عنوان یک پاداش یاد می گیرند. به دلیل این که مغز در سنین کودکی برای یادگیری انعطاف و پذیرش بیشتری دارد، در حالی که در سن بلوغ و بزرگسالی این توانایی ها در مغز کاهش می یابد و فر آیند یادگیری در آن متفاوت تر عمل می کند. نوزادان و کودکان با استفاده از ارتباط و تعامل با دیگران به جای استفاده از سی دی ها و یا فیلم های آموزشی به طور غیر مستقیم زبان انگلیسی را بدون هیچ گونه زحمتی یاد می گیرند.
شاید بتوان زمان را عامل دیگری برای یادگیری سریع تر کودکان نسبت به افراد بزرگسال در نظر گرفت. کودکان به طور حتم زمان بیشتری برای یادگیری زبان دارند، در حالی که افراد بزرگ سال در شرایط ایده آل باز هم به دلیل مشاغل شغلی و بسیاری از موارد دیگر نسبت به کودکان زمان کمتری برای یادگیری دارند و بنابراین سرعت یادگیری آنها کندتر می باشد.
عامل دیگری که باعث یادگیری سریع زبان انگلیسی در کودکان می شود، عدم ترس آنها برای یادگیری است. افراد کم سن، نسبت به افراد بزرگسال اشتیاق بیشتری برای پیدا کردن روش های جدید برای یادگیری دارند و آنها از اشتباه کردن ترسی ندارند و به همین دلیل میزان موفقیت آنها در یادگیری بیشتر است، در حالی که افراد بزرگسال به خاطر ترس از شکست، از امتحان شیوه های جدید اجتناب می کنند.
اگر تصمیم دارید برای یادگیری زبان دوم فرزند تان برنامه ریزی کنید، به شما توصیه می کنیم، از برنامه های که مناسب سن کودک تان است، استفاده کنید. به دلیل این که شرایط یادگیری، تعامل، قدرت و شیوه یادگیری کودکان در سنین مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد، پس قبل از انتخاب برنامه برای فرزند خود با کسانی که در این زمینه آشنایی و تخصص کافی را دارند، مشورت کنید.
چطور افراد بزرگسال مانند کودکان زبان را سریع یاد بگیرند
افراد برزگسال با توجه به این موانع (عامل سن)، چطور می توانند با غلبه بر آنها، مانند کودکان، زبان انگلیسی را به طور سریع و موثر یاد بگیرند؟ یکی راه کار مناسب برای این افراد، استفاده از نقاط مثبت آنها (افراد بزرگسال) برای یادگیری زبان انگلیسی است. همانطور که گفتیم عوامل زیادی در یادگیری زبان انگلیسی نقش دارند، یکی از آن عوامل انگیزه است، این عامل در افراد بزرگسال نسبت به کودکان بیشتر است، این افراد به دلایل مختلفی مانند تحصیل، مهاجرت، فرصت شغلی بهتر، پیشرفت کاری و … انگیزه بیشتری برای یادگیری زبان انگلیسی دارند.
مزیت دیگر افراد بزرگسال نسبت به کودکان در یادگیری زبان، استفاده از استراتژی های موثر برای یادگیری است. در افراد بزرگسال از طریق شناخت افراد و آزمایش ساده می توان از استراتژی های موثر برای یادگیری آنها در کوتاه ترین زمان استفاده کرد.
افراد بزرگسال ممکن است، از قبل درباره زبان انگلیسی و واژه های آن اطلاعاتی داشته باشند، بنابراین این دانش قبلی برای آنها به عنوان یک مزیت برای یادگیری زبان انگلیسی شناخته می شود، که کمک زیادی به پیشرفت یادگیری آنها می کند.
با توجه به مسائل گفته شده در این مقاله می توان نتیجه گرفت، هیچ وقت برای یادگیری زبان انگلیسی دیر نیست، افراد در تمام سنین توانایی یادگیری زبان انگلیسی را دارند، فقط ممکن است قدرت یادگیری موثر در آنها نسبت به سنین کودکی کاهش یافته باشد، اما با استفاده از شیوه های درست و مشاوره با افراد متخصص و با تجربه در زمینه آموزش زبان انگلیسی، این افراد می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن، زبان انگلیسی را یاد بگیرند.