به وبسایت موسسه زبان آموزان پیشرو خوش آمدید
آموزش خصوصی، حضوری و آنلاین
یادگیری زبان

یادگیری زبان چطور و چگونه

یادگیری زبان جدید کار پیچیده ای است و افرادی هستند که دقیقا به همین دلیل آن را دوست دارند. در فرایند یادگیری زبان، فرقی نمی کند که چه زبانی باشد، شما با چهار بخش جدا ولی مرتبط رو به رو هستید، مهارت نوشتای، شنیداری، مکالمه و خواندن که هرکدام به بخش های دیگری نیز تقسیم می شوند و همه با هم در ارتباط  هستند. قوانین گرامری، تلفظ، لغات و بسیاری از بخش های دیگر که در نگاه اول به نظر می رسد هیچگونه ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند، اما همه مرتبط هستند. انتخاب اینکه چگونه روی هر بخش کار کنید و کدام یک را اول شروع کنید کمی سخت است، در این مطلب سعی داریم شما را راهنمایی کنیم تا در انتخاب مراحل آموزش زبان آگاهانه عمل کنید تا در میانه راه دچار سردرگمی نشوید.

با تلفظ ها شروع کنید

بزرگترین چالشی که در یادگیری زبان با آن مواجه هستید حافظه است. با وجود هزاران دستور زبان و کلمه های مختلف شما باید بتوانید آنچه یاد گرفته اید را حفظ کنید. شاید سوال کنید که حالا حافظه و مهارت تلفظ چه ربطی به هم دارند؟ باید این نکته را بگوییم که به یاد سپردن کلماتی که نمی توانید آن ها را به درستی تلفظ کنید مشکل است. و یکی از دلایلی که یادگیری زبان جدید را سخت و مشکل می کند کلماتی هستند که هم تلفظ سختی دارند و هم سخت می شود آن ها را به یاد سپرد. می توانید با تمرین دادن به گوش هایتان این چالش را از بین ببرید، همچنین می توانید مهارت هایی مانند مکالمه زبان، یادگرفتن سریع تر لغات را تقویت کنید و با سایر کسانی که به آن زبان مکالمه می کنند  ارتباط بهتری داشته باشید.

آموزش خصوصی مکالمه زبان

چگونه این کار را انجام دهیم؟ برای یادگیری درست مهارت تلفظ، شما باید دو الگو را رعایت کنید: ابتدا باید گوش هایتان را به شنیدن آواهای جدید زبان دیگر عادت دهید. دوم باید سیستم آوایی خود را برای تلفظ درست آن ها آماده کنید. برای مورد اول تماشا کردن اخبار به زبانی که در حال یادگیری آن هستید بسیار عالی است. کتاب های صوتی و پادکست هایی که بصورت رایگان یا پولی می توان در اینترنت پیدا کرد نیز بسیار مناسب هستند.

برای مورد دوم می توانید الفبای آواشناسی بین المللی را یاد بگیرید و آواشناسی زبان هدف (زبانی که می خواهید یاد بگیرید) را مطالعه کنید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید می توانید صدای خود را ضبط کنید و با تلفظ های استاندارد مقایسه کنید. این کار را باید هر روز انجام دهید و در پایان هر هفته و ماه نیز پیشرفت خود را بررسی کنید. می توانید از یک شخص که در تلفظ مهارت دارد نیز کمک بگیرید. ارتباط با کسانی که زبان مادری آن ها زبان هدف است نیز می تواند به شما کمک کند.

ترجمه ممنوع!

زمانی که زبان مادری خود را از فرآیند یادگیری زبان هدف حذف می کنید زمانی است که شما شروع به فکر کردن به زبان هدف کرده اید. می توانید این کار را از همان روز اول نیز انجام دهید. استفاده از فلش کارت هایی که دارای تصویر هستند برای این کار مناسب است، کم کم می توانید تعاریف ساده برای معانی لغات را نیز شروع کنید. می توانید یادگیری زبان را بدون اینکه قوانین گرامری و یا لغات را به زبان مادری خود ترجمه کنید انجام دهید. استفاده نکردن از ترجمه به شما در مکالمه زبان هدف و فکر کردن به آن سرعت می بخشد.

لغات خود را درست انتخاب کنید

باید در لغاتی که تصمیم می گیرید یاد بگیرید و منابعی که برای این هدف انتخاب می کنید دقت داشته باشید. برای مثال فرض کنیم که می خواهید شروع به یادگیری زبان انگلیسی کنید، باید از کتاب هایی که لغات پرکاربرد و روزمره انگلیسی را دارد شروع کنید، مسلما شروع یادگیری زبان انگلیسی با کتاب ۱۱۰۰ واژه کار چندان مفیدی نخواهد بود چون این کتاب لغات تقریبا سخت که برای زبان آموزان سطح پیشرفته مناسب هستند را شامل می شود. مطالعات نشان داده است که یادگیری ۱۰۰۰ واژه پرکاربرد در یک زبان به شما کمک می کند تا  ۷۰% هر متنی که به زبان هدف می خوانید را بفهمید. و ۱۰۰۰ واژه ی بعدی تنها ۱۰% به این میزان اضافه می کند (۱۰۰۰ واژه سوم نیز ۴% اضافه می کند) پس ۱۰۰۰ واژه ابتدایی را باید با دقت انتخاب کنید.

انتخاب لغات در یادگیری زبان

این چالش را به امتیاز خود تبدیل کنید، ۱۰۰۰ واژه اول و دوم را از بین واژه های پرکاربرد انتخاب کنید و مابقی را به زمینه ای که نیاز دارید معطوف کنید. اگر می خواهید به کشوری سفر کنید نیازی نیست لغات آکادمیک را مطالعه کنید. و اگر می خواهید تنها متون آکادمیک را به زبان هدف مطالعه کنید نیازی نیست که لغات و اصطلاحات تجاری را یاد بگیرید. یادگرفتن لغاتی که نیاز های شما را برطرف می کند به شما در فرآیند یادگیری انگیزه می دهد.

خوب حالا برای یادگیری زبان دقیقا باید چکار کنیم؟

قدم اول: تلفظ درست زبان را بیاموزید

این کار با عادت دادن گوش ها و سیستم شنیداری با آوا های زبان هدف شروع می شود. باید آوای زبان هدف و تفاوت آن  با آواهای زبان مادری خود را بدانید. هر زبان قواعد خاص خود را برای تلفظ حروف دارد، برای مثال در زبان کره ای هر موقع پس از صدای “ر” هیچ مصوتی نباشد باید آن را “ل” تلفظ کرد. هر زبان چنین قوانینی دارد که یادگیری آن ها در ابتدای آموزش زبان حیاتی و مهم است.

قدم دوم: در یادگیری لغت و گرامر، زبان مادری ممنوع

با لغات ساده و ابتدایی شروع کنید. می توانید از کتاب هایی که انواع سطوح مبتدی تا پیشرفته را دارند شروع کنید. لیستی از لغاتی که یاد گرفته اید تهیه کنید. هم زمان با یادگرفتن ساختار جملات در زبان هدف، سعی کنید با لغاتی که یاد گرفته اید جمله بسازید. جملاتی که ساخته اید را با یک معلم یا افرادی که زبان مادری آن ها زبان هدف است بررسی کنید و اشتباهات آن  را درست کنید. در تمام این مدت کمترین استفاده را از زبان مادری خود داشته باشید.

پس از اینکه دامنه ی لغات شما کمی بیشتر شد، برای برخی کلمات که مفهوم انتزاعی دارند و فهمیدن آن ها با تصاویر مشکل است به دیکشنری های دو زبانه مراجعه کنید، سعی کنید خودتان تعریف ساده تری برای خودتان بنویسید. باز هم این تعاریف را به کمک شخص دیگری که زبان هدف را بلد است بررسی کنید تا از درست بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.

قدم سوم: فعالیت های تقویت مهارت شنیداری، نوشتاری و خواندن

مهارت شنیداری در یادگیری زبان

پس از اینکه دایره ی لغات خود را افزایش دادید و با دستور زبان هدف نیز آشنایی پیدا کردید، شروع به نوشتن کنید. تقویت مهارت نوشتاری را می توانید با نوشتن خاطرات روزانه و یا انشا به زبان هدف شروع کنید. کتاب داستان های ساده بخوانید و برنامه های تلویزیونی به زبان هدف را تماشا کنید.  لغاتی که تازه یاد گرفته اید را بنویسید و سعی کنید با آن ها جمله بسازید.

قدم چهارم: مکالمه زبان

اگر به نقطه ای رسیدید که می توانید به خوبی به زبان هدف بنویسید، جایی را پیدا کنید که بتوانید به آن صحبت کنید. می توانید مکالمه زبان خود را با پیدا کردن یک دوست که زبان مادریش زبان هدف شما است تقویت کنید. کسانی که مانند شما درحال یادگیری زبان هستند نیز برای تقویت مهارت مکالمه بسیار مناسب هستند. می توانید چالش های یادگیری خود را با آن ها در میان بگذارید و با هم از پس آن ها بربیایید. باز هم می گوییم کمترین استفاده را از زبان مادری خودتان داشته باشید.

شما برای اینکه زبانی را یاد بگیرید چه کارهایی کردید؟ از کدام بخش شروع کردید؟ نظرات خود را با موسسه زبان آموزان پیشرو در میان بگذارید.

 

منبع

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 13 =

تماس با کارشناس